T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / HAVZA - Şehit Recep Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Genel Bilgiler

ŞEHİT RECEP ŞAHİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER


PROGRAM TÜRÜ               : Anadolu Meslek Programı

EĞİTİM ÖĞRETİM ŞEKLİ  : Normal

ÖĞRENCİ TÜRÜ                : Karma (Kız-Erkek)

PANSİYON DURUMU        : Pansiyon bulunmamaktadır.

ALAN/DAL BİLGİLERİ     : Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı (Ön Büro Dalı) / Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı (Mutfak Dalı) bulunmaktadır.

ULAŞIM                            : Okulumuz ilçe merkezi Memduhiye mahallesinde olup taşımalı eğitim kapsamındadır. Ayrıca şehir içi okul servisi ve dolmuşları ile ulaşım sağlanmaktadır.

İLETİŞİM                         :  Tel. (0362) 700 11 77                   Mail Adresi 751743@meb.k12.tr

 

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI    : Okulumuzda Yoğunlaştırılmış eğitim programı uygulanmakta olup; 9. sınıf öğrencilerimiz Eylül'de başlayıp Haziran'a kadar okula gelirken, 10. 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için eğitim öğretim Ekim'de başlayıp Nisan ayının ilk haftalarında son bulmaktadır. 


YAZ STAJI UYGULAMASI : Okulumuzda yaz stajı uygulaması yapılmaktadır. 10. ve 11. sınıf öğrencilerimiz Nisan ayında okulun bitmesiyle iki haftalık tatillerinin ardından il içinde veya il dışında belirlenen işletmelerde stajlarına başlamakta ve Eylül ayı ortalarına kadar yaklaşık 4,5 aylık stajlarını tamamlamaktadırlar. Öğrencilerimize işletmeler tarafından en az asgari ücretin %60'ı kadar aylık ücret ödenmektedir. Öğrenci ve velilerimizin tercihleri doğrultusunda il içinde bulunan otel, restaurant, öğretmenevi gibi işletme/kurumlarda alanlarıyla ilgili staj imkanı bulunurken, velinin ve öğrencinin tercih etmesi durumunda il dışında Antalya ve Muğla'da bulunan otellerde de staj imkanları bulunmaktadır. Okulumuz 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı İşletmelerde Beceri Eğitimi için Antalya ili Kemer ilçesinde bulunan Club Marco Polo ile Belek ilçesinde bulunan Sirena Belek Hotel ve Kaya Palazzo otelleriyle çalışmayı planlamaktadır.


NEDEN OKULUMUZ;

- Öğrencilerimiz mezun olduklarında diplomalarının yanında işyeri açma belgesine de sahip olmaktadırlar.

- Yaz stajı uygulaması ile öğrencilerimiz işletmelerde kendilerini geliştirerek tecrübe kazanmakta ve mezun olduktan sonra iş bulmaları kolaylaşmaktadır.

- Öğrencilerimiz iyi derecede yabancı dil öğrenmekte ve otellerde pratik yapma imkanı bulmaktadırlar.

- Mezun olduklarında birçok üniversitede önlisans ve lisans programlarına yerleşme imkanları bulunmaktadır.

- Staj döneminde aylık en az asgari ücretin %60'ı kadar ücret almaları kendilerine ve aile bütçelerine katkı sağlamaktadır.

- Ayrıca okulumuz öğrencilere iyi bir aile ortamı sunmakta, 4 yıllık eğitimleri boyunca sosyal ve kültürel etkinliklere katılma imkanı bulmaktadırlar.

- Köyden taşımalı gelen öğrencilerimize sıcak yemek verilmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.06.2020 - Güncelleme: 20.07.2022 11:40 - Görüntülenme: 388
  Beğen | 6  kişi beğendi