T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / HAVZA - Şehit Recep Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ÖNBÜRO DALI

OKULUMUZDA KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI ÖNBÜRO DALI BULUNMAKTADIR.

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı

      Okulumuzda eğitimi yapılan Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanı ülkemizde ve uluslararası düzeyde ihtiyaç duyulan turizm ve hizmet sektöründe çalışacak yeterliliklere sahip (lisan bilen, mesleki formasyonu tamamlamış) kalifiye eleman yetiştiren bir alandır. Bu alan emek yoğun olarak hizmet veren turizm sektörünün ihtiyacı olan ara eleman ve orta kademe yönetici yetiştiren bir alandır. 

        Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra turizm bölgerindeki turistik tesislerde (otel, motel, pansiyon, tatilköyü, ..vb) çalışabildikleri gibi diğer bölgelerde ki sosyal tesis, misafirhane gibi özel ve kamu sektöründe de iş bulabilmektedirler. Ayrıca mezun öğrencilerimiz MEB işyeri Açma Belgesi alabildiklerinden kendilerine ait işletmede açabilirler.

 

Önbüro (Resepsiyon) Dalı :

      Bu program ile öğrencilere otel ve diğer turistik tesislerin Kat Hizmetlerinde istihdam edilmek üzere Yabacı dil bilir, vasıflı insan gücünün yetiştirilmesi için gerekli bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır. Öğrencilere yoğun olarak yabancı dil ve meslek dersleri uygulama eğitimi verilir. Bu dalda öğrenim gören öğrenciler otel işletmelerinin Önbüro departmanında çalışma imkanı bulurlar. Önbüro Müsterinin karşılandığı yerdir. Otelin beyni olarak bilinir. Oda satışları, rezervasyon, müşteri hesaplarının tutulması bu bölümde yapılır.

     Konuğun, işletmenin girişinde karşılanması, tesise kayıt ve kabulü, odasına çıkarılması, tesis ve çevre ile ilgili tüm istek ve dileklerinin karşılanması, arzu ettiği konularda bilgi verme, haberleşme ihtiyaçlarının karşılanması, harcamalarının kayıt edilmesi, bagajlarının kayıt edilmesi ve taşınması, konuk tesisi terk ederken hesabının kesilmesi ve yolcu edilmesi vb. hizmetlerinin tümü ön büronun görevleri arasındadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.06.2020 - Güncelleme: 20.07.2022 11:40 - Görüntülenme: 351
  Beğen | 3  kişi beğendi